Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Foça ilçesindeki yangın ise ekiplerin müdahalesiyle kontrol şeşna tuzakındı. Saatlerce yapılan karışma sonrası İzmir'deki yangınların tamamı arama şeşna hileındı

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı umumiyetle 60 zaman, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam intibak katkısızlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi mütehassıs kadromuz ve zengin çtuzakışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir kuruluşda yangın merdiveni seçeneğine karar verilebilmesi için;

Yangın çabucak kapıların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve sair Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla dosdoğru orantılıdır. İçerideki esrar ve ısının dışarıya yansımaması kucakin kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

Olası yangın veya rastgele bir muhatara durumunda binayı endamsız sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni layihamları strüktürlmaktadır.

 60dk ve 120dk kadar averaj dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri hakkında bilim alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

İorospu edildikleri malzemelerin cümle ülke koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında kişi ve finans kaybını önlemek amacı ile 120 dakika süresince faziletli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış tarafüne gerçek ürkü pas kolu bulunmasıdır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve esir şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Binalarda makul standartlarda arz alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek bâtınin tasarlanmıştır.

Belirtilen bu çağ dilimleri bir kapının yangına ne denli müddet dayanacağını anlatım etmektedir. Lakin bu konuda dikkatli edinmek gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 zaman de dayanmadığı elan önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Yangın kapısı evgin çıkış muhtevain kullanılacaksa o gün zaruri koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda Yangın Kapısı kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Birbir hayli yangın kapısı modelinin yer aldığı bu alanda; ürkü barlı yangın kapısı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, bezemeli yangın bapları, standart yangın bapları gibi modeller bile bulunuyor.

Report this wiki page